Hyppää sivun sisältöön

Avustajille

Henkilökohtainen apu on toisen ihmisen antamaa apua, joka kohdistuu kotona ja kodin ulkopuolella tehtäviin toimiin, jotka vaikeavammainen ihminen tekisi itse, muttei niistä vamman tai sairauden vuoksi selviä.

Henkilökohtaisen avustajan työ ei kuitenkaan ole sairaanhoitoa eikä hoito- tai hoivatyötä. Työhön saattaa kuitenkin sisältyä näihinkin toimiin liittyvää avustamista.

Henkilökohtaista avustajaa voi käyttää muun muassa työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Henkilökohtaisen avun tarkoituksena on auttaa vaikeavammaista ihmistä toteuttamaan omia valintojaan.

Henkilökohtaisen avustajan työ

Henkilökohtainen avustaja tekee työtä kiinteästi avustettavan henkilön kanssa. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja monipuolisia ja riippuvat täysin avustettavasta henkilöstä.

Henkilökohtainen avustaja voi esimerkiksi avustaa kodinhoidossa ja ruoanlaitossa, olla apuna kauppa- tai lääkärikäynneillä tai tukena urheilu- ja kulttuuritapahtumissa.

Työ edellyttää avustajalta hyviä kommunikaatio- ja vuorovaikutustaitoja ja kykyä tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa yllättävissäkin tilanteissa. Myös täsmällisyys on tärkeää avustajan työssä.

Työskentely meillä

Meillä avustaja voi itse valita milloin hän haluaa työskennellä. Työ on täten mahdollista sovittaa omiin aikatauluihisi ja elämäntilanteeseesi. Voit työskennellä meillä siis esimerkiksi opintojesi ohessa. Tarjoamme myös ilta- ja viikonlopputöitä.

Järjestämme avustajillemme useita kertoja vuodessa erilaisia koulutuksia ja avustajien työhyvinvointia pyritään pitämään yllä vertaistukitapaamisilla ja yhteisillä virkistystapahtumilla.

Mikäli kohtaat työssäsi haastavia tilanteita tai ongelmia, lähiesimiehesi on yhden puhelun päässä. Yhdessä löydämme ratkaisun kaikissa tilanteissa.

Voit jättää hakemuksen avustajaksi tältä sivulta löytyvästä linkistä, soittaa 09 478 90000 tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen avustaja@avustajavalitys.fi. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Ladattavat tiedostot

Muuta